Publicat pe

PRAF, de FLORIN PURLUCA – propus pentru Premiul HUGO 2018

de Constantin D. Pavel

Pentru un om pasionat, nu există bucurie mai mare decât cea provocată de recunoașterea roadelor pasiunii sale. Aceasta este, de fapt, încununarea muncii neostoite, realizată în ore lungi de tăcere și singurătate; acele ore pe care doar un om pasionat alege să le investească, pe când alții le risipesc în acțiuni care nu lasă semenilor lor aproape nimic valoros.

Astfel de oameni – care își pun timpul vieții la temelia unor fapte menite să construiască realitatea – sunt rari, greu de format și, tocmai de aceea, de neprețuit! Tânărul scriitor focșănean FLORIN PURLUCA este omul care-și trăiește pasiunea de a scrie la un nivel incredibil de intens! Și tocmai de aceea, într-un timp relativ scurt, a reușit să lase o puternică amprentă asupra literaturii SF românești!

Astăzi, această amprentă are șansa să devină una mondială! Fiindcă povestirea ”Praf” – cea care stă la baza seriei de romane omonime – a fost propusă, de binecunoscutul organism Speculative Fiction in Translation, pentru a primi ”Premiul Hugo 2018” la categoria ”Best short story”!

Ca să-l cunoști pe Florin Purluca trebuie să îi citești cărțile, să te lași cuprins în totalitate de ele, să te prindă aventura, dialogul spumos, atmosfera și, mai presus de toate, senzația aceea de încântare interioară pe care doar scriitorii talentați o pot transmite cititorilor lor. Florin Purluca vă propune, în Colecția Science-Fiction, 5 cărți: nuvela ”Praf”, culegerile de povestiri ”Progradia” și ”1944 Ein Freak”, romanul ”Furia fiarelor” (în seria inițiată și îngrijită chiar de el, ”România sub Asediu” – RSA) și romanul modular „Sânge, Metal și Speranță”. Sunt în lucru, pentru prima parte a acestui an, partea a doua a seriei ”Praf” – ”Atingerea sălbăticiei” (poate chiar și a treia!) și primul roman fantasy dintr-o serie epică: ”Mercenarii” – ”Războiul pietrelor”.

Să-l felicităm cu toții pe Florin Purluca – cei care au dreptul de a vota, să voteze povestirea ”Praf” -, iar ceilalți, cu toții, să-i ținem pumnii strânși să câștige! Ar fi primul premiu Hugo decernat unui român!

E acesta un vis prea mare? Pentru mulți, da. Pentru Florin Purluca, nu! Căci el visează măreț, pune pasiune și muncește incredibil de mult pentru ca visele să devină realitate. Chiar și cele ”imposibile”…

Un comentariu la „PRAF, de FLORIN PURLUCA – propus pentru Premiul HUGO 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.