Publicat pe

LITERATURA SF RO

de Constantin D. Pavel

Am creat pentru tine, iubitor de SF, un spațiu în care poți visa liber!

Grupul de Facebook LITERATURA SF RO este locul în care poți afla ce se întâmplă nou pe piaţa literară românească de gen, poţi dezbate pe marginea cărţilor citite cu ceilalţi pasionaţi de SF, poţi întâlni scriitori, graficieni, ilustratori, traducători, editori şi promotori ai artelor legate de fenomenul SF românesc!

Iniţiatorii proiectului îşi concentrează atenţia exclusiv asupra operelor scrise de autori români, apărute atât în ţară, cât şi în străinătate, la toate editurile care promovează şi investesc în acest fascinant domeniu.

Dorim să setăm un mediu constructiv, în care scriitorii şi ceilalţi actori implicaţi în crearea unei cărţi să poată interacţiona deschis şi civilizat cu toţi cei care beneficiază de roadele muncii lor – și de o parte și de cealaltă.

Creatorii de SF şi iubitorii acestui gen sunt cu adevărat visătorii frumoşi ai omenirii, fiindcă viziunea lor şi implicarea cu pasiune în acest fenomen conduc la crearea cu efervescenţă a unei noi realităţi: cea din visele lor. Și cu cât visele sunt mai frumoase, mai îndrăznețe și mai pline de forță, cu atât ele influențează mai multe minți, aducând ideile SF la realitate. Un număr impresionant de mare de oameni de știință, de cercetători și oameni de afaceri inovatori recunosc faptul că la baza realizărilor lor profesionale stau cărțile de SF citite în copilărie și adolescență și că fără ideile din acestea, viziunea lor poate că nu s-ar fi concretizat.

Ca iubitori pasionați de science-fiction, avem puterea de a influența mase mari de oameni, dar mai ales minți crude de copii și adolescenți, ceea ce pune pe umerii noștri o responsabilitate de două ori mai mare. Asumarea acesteia face parte din dezideratul pe care fiecare membru al grupului LITERATURA SF RO ar trebui să și-l însușească, încă de la înscrierea pe grup, căci împreună avem forța de a produce majore schimbări în bine în rândul societății românești, care acum duce cel mai mult lipsă de minți lucide, luminate, care să seteze pentru țară o direcție corectă în viitor.

Rolul literaturii și a artelor SF este, indubitabil, unul de formare, de educare, iar un cititor de literatură SF este, de fapt, o minte iscoditoare care caută permanent să afle mai mult, să știe mai multe despre lumea în care trăiește și, cunoscând-o, despre el însuși. Tocmai de aceea, pe grupul LITERATURA SF RO încurajăm exprimarea în mod liber a viselor, evident, într-un cadru civilizat și cu un limbaj care să demonstreze copiilor și tinerilor care doresc să ni se alăture că aici ne-am strâns, împreună, doar oameni inteligenți, respectuoși și asumați, care vor să se bucure împreună de miracolele science-fiction-ului românesc!

Înscrieți-vă în grupul LITERATURA SF RO, invitați-vă prietenii pasionați de SF și de știință să vină alături de voi și haideți să ne bucurăm împreună de pasiunea noastră, promovând, în același timp, literatura SF românească peste tot în lume!

Vă așteptăm cu drag pe LITERATURA SF RO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.