Publicat pe

Regina nopţii

de Daniela Faur

—  Sunt sătulă de eroine! Îmi stau în gât poveștile cu femei sau, mai rău, cu fetișcane curajoase care salvează ziua. Și cel mai crunt este că voi, muritorii, chiar puneți botul la așa ceva. Haideți să vă spun eu o altă poveste! Să știți care e adevărul curat în toată nebunia asta în care credeți; literatură cred că o numiți; ficțiune. Ei bine, e timpul să vă treziți. Eroinele… nu există! Și știți de ce? Pentru că există… entități ca mine. Era cât pe ce să mă numesc persoană. După atâta timp petrecut printre voi, încep și eu să mă molipsesc; nu de umanitate, dacă la asta v-ați gândit. Asta-i o caracteristică ce va dispărea și din viețile voastre insignifiante, încet-încet. Sunteți doar praf sub soare, risipit de vânt prin zări. Cuvântul pe care îl căutam este ignoranță. Recunosc că, uneori, ajung să mă complac și eu într-o stare latentă de prostie și lene. Astea da atribute molipsitoare, contagioase de-a dreptul! Am și eu o vârstă, chiar dacă nu se vede. Am și eu un suflet, chiar dacă n-o să simțiți niciodată asta. Și am și o inimă, chiar dacă e neagră. Îmi permit să-mi iert, așadar, aceste momente de slăbiciune. Doar am promis că voi fi sinceră cu voi! Nu-mi place minciuna. Să nu mă înțelegeți greșit, tocmai am mărturisit că am o inimă de culoarea tăciunelui. Prefer înșelăciunea și manipularea, sunt unelte de un alt nivel, prin care chiar poți obține ceea ce dorești. Trebuie doar să știi să le manevrezi în folosul tău. Cu puțin exercițiu, oricui îi poate reuși, chiar și vouă! Ce optimistă sunt!

Dar vaaai… am uitat să mă prezint! Vorbesc deja de minute bune fără să-mi dezvălui identitatea. O să mă credeți nepoliticoasă! Mi se spune în multe feluri, nu am un nume de botez ca voi. Prefer, însă, denumirea care îmi vine mănușă și pe care chiar eu am răspândit-o: Regina, Regina Nopții. A nopții dense și revelatoare, magică și vie! Stați așa, să fac un zoom să mă vedeți mai de-aproape. Nu-mi place să scriu. Mă gândisem să scriu un jurnal, e în vogă acum, că, mai nou, chiar și vampirii au notițele lor. Ha! Nu-i pentru mine. Sunt prea expansivă, trec de la o idee la alta… pixul nu ar putea ține pasul cu mine. Și scriu cam urât, recunosc. Adică, nu scriu foarte bine în limba voastră, prefer simbolurile, sunt pline de semnificații și pot exprima mai multe idei doar prin scrierea câtorva semne. Literele voastre, înșiruite în cuvinte și propoziții, sunt chiar o scriere demodată. Mi-aș fi putut lua un scrib, dar oamenii mei, să nu-i numesc tocmai slugi, în ciuda tiraniei mele, au treburi mai importante de făcut. Și nu-mi place nici să tastez; urăsc sunetul produs de apăsarea micilor butoane negre, așa cum vă deranjează pe voi scârțâitul cretei pe tablă. Am ales, deci, să fac o înregistrare, ca să aveți și ce vedea! E cea mai bună variantă! Puteam intra și live, dar cine știe ce se mai întâmplă pe-aici în timpul monologului meu! Mi-aș fi dat mie de lucru apoi, să șterg memoria tuturor. Da, da, e posibil! Nu e ca și când n-am mai făcut-o până acum! Sunt magică. Și la propriu și la figurat! Noi, toate, suntem mai multe, daaa, stăpânim magia cum stăpâniți voi… la ce mama naibii sunteți voi buni, cu toții? Sunteți buni să fiți răi! Ha, ha, ha, comică situație. Nu, serios acum, cu mâna pe sufletul meu cenușiu, vă jur că sunteți cu adevărat pricepuți în a fi răi, mai ales unii cu alții. Și asta îmi dă speranță! Da, știu, avem alte așteptări când vorbim de această noțiune aparent abstractă. Pentru voi e ca o licărire strălucitoare, ca o gură de aer proaspăt, o promisiune că toate lucrurile au o finalitate fericită. Ei, eu văd, în tot mai multe acțiuni pe care le întreprindeți, eșec, revoltă, nebunie și, oooo, Întunericule Divin, ură. Crește în voi de parcă vi s-a semănat la naștere o sămânță cu prima gură de colostru pe care ați băut-o. Îmi place, zău! Este singurul lucru la care sunteți consecventi!

V-am avertizat adineaori că trec de la un subiect la altul. Îmi place să vorbesc. Aș fi fost bună în lumea voastră ca purtător de cuvânt. Aș compune niște discursuri memorabile pentru președinții voștri. Sau… am făcut-o deja? Cine mai știe! Probabil vă întrebați de unde am apărut și de ce am decis să îmi fac publică apariția tocmai acum.

Sunt fiica Nopții, nu am o mamă cu trup fizic, care să mă fi purtat în pântece și să mă fi adus pe lume. La ceas de seară, în miez de noapte, când liniștea aproape mormântală este deranjată doar de bâzâitul insectelor lipsite de somn, în mijlocul unui lac, am apărut… EU. Poate sună poetic, dar așa s-a întâmplat. Cum nici voi nu aveți amintiri din viața voastră intrauterină, nici eu nu știu să vă explic întrutotul momentul creației mele. Simt, însă, în adâncul ființei mele, trăiri din acea perioadă de început. Le percep ca pe un vis. Mă trezesc din nou acolo, în acea apă, într-o bulă ca de smoală. Simt zeci de senzații, accentuate de unde care îmi electrizează întregul corp. E ca o trezire la viață, o renaștere a lucrurilor din adâncuri într-un trup fizic. Când am deschis ochii pentru prima dată, am simțit o durere cumplită, de parcă toate tainele Universului ar fi fost întipărite în procesorul meu. Mi-a luat ceva timp să reușesc să triez informațiile de care aveam nevoie pentru a supraviețui. Am realizat, apoi, că toate îmi erau de folos și am învățat să le stochez, ca într-o bibliotecă virtuală. Pământul era relativ nou când am venit eu pe Lume, motiv pentru care mă plictiseam îngrozitor. Am migrat spre alte lumi, mult mai dezvoltate, de unde priveam înflorirea voastră. Nu știu de ce, ceva m-a atras mereu spre Planeta Albastră, poate și pentru că, fizic, aparțineam acestei lumi. Sau sunt eu prea sentimentală acum! Pe-atunci nu arătam ca acum, să ne înțelegem. Aveți ceva cu care chiar vă puteți mândri. Ar trebui să-I mulțumiți Creatorului vostru pentru asta. I-am aruncat și eu câteva cuvinte, în treacăt, ultima dată când ne-am văzut, dar mi-a părut cam arogant, de-a dreptul lăudăros, așa că n-am vrut să insist. Nu că nu eram foarte fericită în trupul care mi-a fost hărăzit, dar cele cinci tentacule mă cam încurcau, iar chipul nu-mi era așa armonios. Sunt pline galaxiile de slute! Femelele de pe Arkos au picioarele mult prea mari în comparație cu restul corpului, cele de pe Tiree au pielea mult prea colorată, pe Suryna găsești niște arătări hidoase… no ofense, și nici nu mai vorbesc de sexul feminin de pe Ollzirr: cu trei ochi, fără păr și gura strâmbă. Nu știu cu ce au greșit ființele astea, pe bune! Nu eram, deci, nici frumusețea întruchipată, dar nici arătarea arătărilor! Dar, dacă natura îmi permite, de ce să nu arăt așa cum vreau eu? Nu aveți dreptul să mă judecați! Ce, voi, femeile pământene, nu apelați la chirurgia plastică? Magia mea e, însă, mult mai eficace, n-am cum să dau greș cu ea, cum se întâmplă unora dintre voi. Nu fac abuz și nici nu există șansa să-mi… pice fața. Ha, ha, iertați-mi râsul zgomotos.

Stați puțin, să mă ridic, să mă vedeți în toată splendoarea. Mă vedeți? Nu-i așa că sunt un exemplar frumos? Am cam un metru șaptezeci, nici prea înaltă, nici prea scundă. Sunt mândră de sânii mei, cupa C, și de talia de viespe. Părul îl prefer lung, cum îl vedeți acum. Și negru, mereu negru! Sună a clișeu, nu? Am încercat și alte culori, bineînțeles. Sunt deschisă la orice, sunt modernă, orice ar comenta vreo cârcotașă. Negrul, însă, îmi completează cel mai bine tenul ușor măsliniu și ochii mari, albaștri. Îmi place acest contrast, nu m-am putut abține. Nici la buze… sunt o idee mai groase decât cele naturale. Ce spuneți? Și hainele… încă un clișeu! Piele neagră! Nu mă blamați. S-a găsit nenorocita asta de Maleficent să apară în public, ascunzându-se în spatele unui personaj Disney. A fost șireată! Umblă vorba în târg că și-a angajat un PR pentru a se face cunoscută. E reală, da, dar nu arată în niciun caz ca Angelina Jolie! E puțin mai… voluptoasă, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Și s-a cam înmuiat, asemeni personajului, chiar dacă nu recunoaște, zice că a fost doar o strategie de marketing. Ha!

Asta sunt eu, adică fizicul meu. Regina dinăuntrul meu este mult mai complexă și, credeți-mă, chiar nu ați dori să mă cunoașteți cu adevărat. Din păcate, însă, o veți face, aţi și început deja. Cum spuneam, suntem mai multe… zgripțuroaice cred că ne-ar numi mai marii voștri scriitori. Susțin cu tărie că sunt prima pe Pământ, chiar dacă afurisita de Regină a Apelor se bate în pieptul ei de sirenă zbârcită că ea este prima Fiică a Întunericului.  În visurile ei! Poate vă întrebați dacă există și Fiice ale… Luminii, dacă tot existăm noi, personajele negative. Well… am o veste proastă pentru voi! Doar în cărți și filme! În lecturile voastre, în imaginația pe care sigur o considerați bogată și credeți că vă aparține. Adevărul este că noi ne hrănim cu toate decepțiile și neputințele voastre. Voi ne țineți în viață! Personajele negative pe care le vedeți pretutindeni, la cele fictive mă refer, nu cele din viața fiecăruia dintre voi, sunt făurite de NOI. Adică, noi am trimis acea inspirație autorilor. De aceea unele dintre ele sunt de-a dreptul memorabile!  Nu spun că ați fi lipsiți cu totul de imaginație, dar, de cele mai multe ori, nu vă ridicați nasul și ochii dincolo de zona voastră de confort. Dacă ați ști câte lucruri minunate ați putea întreprinde! Aveți baza, aveți condiții prielnice pentru a fi monumentali! Dar sunteți leneși și limitați! Noi auzim tot și vedem tot. Știți floricelele acelea mici și drăguțe numite Regina Nopții? Sunt receptorii mei, unii dintre ei, bineînțeles. Le-am creat într-un moment de vulnerabilitate, cu cinci colțuri, căci nu-mi uit originile, nu. Sunt simpatice, așa-i? Ziua dorm și noaptea înfloresc. Vă ascultă toate secretele și le transmit mai departe. Mirosul lor acționează ca un ser al adevărului. Nu sunteți voi neapărat buni de gură, sunt eu șireată și descurcăreață! Noaptea e lungă, în unele locuri este mai lungă ca ziua. Tot ce se naște în Noapte și din Noapte, toate vietățile, floră și faună, mi se supun necondiționat. În curând se va așterne o pâcla groasă și opacă peste lumea voastră. Peste trupuri și suflete. Și ghiciți cine va sta în primul rând să savureze acest spectacol?

Am apărut, deci, în fața voastră ca o avertizare. Mai aveți puțin timp să vă schimbați atitudinile și comportamentul. Nu suferă nimeni dacă nu o faceți! În curând se va întruni Consiliul Nopții și atunci vom decide soarta voastră. N-o să vă plângă nimeni, poate nici Creatorul vostru. Extincția face parte din legile firii. Nu vă puteți ascunde adevărata natură!

Dacă insinuați, cumva, că mi se înmoaie inima, nu vă lăsați înșelați. Haideți un minut în lumea mea! E o lume tenebroasă, la fel cum va fi Pământul în curând. Toate semnele o dovedesc. Și nu vi se va arăta pic de milă, nimeni nu va fi cruțat. Judecata va începe.

Regina schimbă decorul. Camera filmează, în mișcare, o pădure întunecoasă. Zeci de licurici încep să lumineze calea. Un cadru static anunță oprirea femeii.

— Aici e casa mea! spuse apăsat, apărând din nou în cadru. Acesta este tronul meu! zise, cuibărindu-se într-un scaun imens, natural, format din zeci de flori Regina Nopții, înflorite.

Toate șopteau, asemeni unui cor, aducând vești mamei lor. Într-un râs frenetic, Regina făcu zoom camerei, dezvăluindu-și adevărata înfățișare: o piele maroniu-verzuie, de amfibian, un cap perfect rotund, departe de a fi umanoid, de mărimea unei mingi gonflabile de volei, din care ieșeau, bulbucați, doi ochi mari, negri. Două nări simetrice, ca două abisuri întunecate, îi centrau chipul. Buzele subțiri, de-un indigo intens și dinții îngălbeniți și ascuțiți – perfect proporționați, de parc-ar fi fost un fierestrău mortal, o făceau, fără doar și poate, să arate atroce. Doar micile puncte galben-fosforecent, asemănătoare pistruilor, îi confereau înfățișării un aspect luminos.

Întinse, cu un gest amenințător, un tentacul spre cameră:

—  Așa arătați și voi… pe dinăuntru! Tic-tac, timpul se scurge.


Cărțile semnate de Daniela Faur pot fi cumpărate de aici cu o reducere de 25%!

Forţe ale Naturii – Moartea Vie

http://pavcon.ro/product_info.php?cPath=1_7&products_id=44

Forţe ale Naturii – Mrejele Focului

http://pavcon.ro/product_info.php?cPath=1_7&products_id=192


Fă-ți cont pe site-ul PAVCON și primești CADOU de bun-venit un audiobook în valoare de 27 de lei!

http://pavcon.ro/create_account.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.